Laminaat

Vloeren Studio Duiven verkoopt laminaat vloeren van verschillende merken. Buiten de bekende merken heeft Vloeren Studio Duiven ook de PGN laminaat collectie, deze collectie is wat betreft decoren en kleuren helemaal van deze tijd en voldoen natuurlijk aan de beste kwaliteits eisen. Door deze groot in te kopen kunnen wij u zeer scherpe prijzen en snelle levering aanbieden.

Wat is laminaat ?
Laminaat is opgebouwd uit een mdf / hdf vezel met daarop een foto of print, van een houtsoort of plavuizen uiterlijk, geperst. Op de foto wordt daarna de beschermlaag (slijtlaag) aangebracht. De laag bestaat uit melamine, een harde en slijtvaste transparante kunststof. De hoeveelheid melamine geeft aan hoe slijtvast de laminaat is. Om te bepalen hoe goed ‘ een laminaatvloer is heeft men normen ingevoerd. Deze normen of klasse indeling, kunt u herkennen aan de W-waardes.

Hoe hoger de W-waarde hoe beter de vloer en hoe langer de levensduur.

Welke W-waarde in welke ruimte ?
w-23 – Intensief woongebruik zoals bv. woonkamer, slaapkamers en zolder

w-31 – Licht commercieel gebruik zoals bv. hotelkamer, kantoor. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement

w-32 – Gemiddeld commercieel gebruik zoals bv. kantoor, entree winkels. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement

w-33 – Intensief commercieel gebruik zoals bv. drukke kantoren en winkels.

Laminaat is verkrijgbaar in veel soorten en maten. Van een 3 strook versie tot planken met of zonder v-groef en structuur, ook in het tegel motief is er een ruime keuze.

Makkelijk
Verder is de vloer erg makkelijk in onderhoud door de harde slijtlaag welke geen vuil op neemt.

Dus meer dan de vloer stofzuigen en vochtig afnemen met een laminaatreiniger is er niet nodig.